Vossenjacht in Maartensdijk

Ieder jaar aan het einde van het scoutingseizoen lopen er op een zaterdagochtend een aantal vreemd geklede mensen door Maartensdijk. Op zaterdag 26 juni zal dit weer het geval zijn.

Dan is er weer de jaarlijkse vossenjacht van scouting Agger Martini Groep (AMG). Niet alleen AMG-leden, maar alle kinderen van 5 tot en met 14 jaar zijn uitgenodigd om mee te doen. Kinderen tussen de 5 en 7 jaar kunnen met hun ouders de vossenjacht lopen of meelopen met de beverleiding. Tijdens de vossenjacht zoeken de kinderen naar verklede mensen, die op het Maertensplein en de straten daaromheen lopen. Sommige vossen zijn heel opvallend verkleed, maar soms vraag je je ook af of iemand nou een vos is of gewoon iemand die in een overall aan zijn auto aan het sleutelen is.

De vossen tijdens de vossenjacht van 2020

Alle kinderen uit Maartensdijk (en omgeving) die zin hebben om zaterdag 26 juni op zoek te gaan naar ‘vossen’, kunnen zich om 10.00 uur melden op het Maertensplein. Dit is het startpunt en hier worden ook de stempelkaarten uitgedeeld. De vossenjacht duurt een uur en voor iedere deelnemer is er een leuk prijsje.